Aanvragen

Je hebt ontdekt of gehoord dat het betalen met een creditcard erg makkelijk is en nu wil je  een creditcard aanvragen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Via deze pagina geven we een aantal tips waarop je moet letten en die handig kunnen zijn  bij het aanvragen van een creditcard.

Tip 1: Waar wil je de kaart voor gebruiken?

Schrijf op waarvoor je een creditcard wilt gaan gebruiken en maak een indicatie van de uitgaven die je per maand denkt te gaan maken.

Als je dit een beetje inzichtelijk hebt weet je ongeveer welk bestedingslimiet je moet kiezen.

Tip 2:  Ben je minimaal 18 jaar of ouder?

Voor elke aanvraag van een creditcard moet u minimale leeftijd hebben bereikt van 18 jaar, voor sommige creditcards dient u zelfs 21 jaar of ouder te zijn. In onze vergelijker kunt u gemakkelijk bekijken bij welke maatschappij u terecht kunt.

Tip 3: Je hebt een Nederlandse bankrekening nodig

Voor het aanvragen van een creditcard moet je in het bezit zijn van een Nederlands bankrekeningnummer. De meeste creditcards zijn bank onafhankelijk het maakt dus niet uit bij welke bank je een rekening hebt.

Tip 4: Zorg dat je en vast inkomen hebt

Eigenlijk alle creditcardmaatschappijen willen dat de aanvrager een vast inkomen heeft. Dit is natuurlijk nodig om de gemaakte uitgaven met de creditcard weer terug te betalen. Indien u geen vast inkomen heeft kunt u wellicht kijken naar een prepaid creditcard.

Tijdens het aanvragen van een creditcard wordt er gevraagd om uw inkomsten en uw financiële verplichtingen mede op basis van deze gegevens wordt de aanvraag goedgekeurd dan wel geweigerd.

Tip 5: Hou rekening met de verwerkingstijd van een aanvraag

Het aanvragen van een creditcard is online zo gepiept. Echter moet je rekening houden met een tijd van 2 weken van aanvraag tot het in het bezit hebben van de kaart.