Flying Blue Entry Card

De Flying Blue Entry Card is ideaal voor mensen die veel vliegen

Steeds vaker zie je creditcards van het zogenoemde Flying Blue. Dit zijn creditcards van American Express, die zijn gemaakt in samenwerking met KLM en AirFrance. Op die manier is het mogelijk gemaakt om creditcards te ontwikkelen die bijzonder voordelig zijn voor mensen die regelmatig het vliegtuig pakken voor een (zaken)reis. Eén van de kaarten die Flying Blue biedt is de zogenoemde Flying Blue Entry Card. Deze is voor aantrekkelijk vanwege de geringe kosten die er aan verbonden zijn, maar heeft ook daarnaast nog tal van kwaliteiten. 

U betaalt opvallend weinig voor deze creditcard

35,- euro, dat is de prijs van de Flying Blue Entry Card. Iedereen die iets weet van de verschillende creditcards, weet dat dit een behoorlijk laag bedrag is. Dit idee zal nog een versterkt worden, wanneer we zo meteen naar de talloze voordelen en kwaliteiten gaan kijken, die de kaart te bieden heeft. Nu blijven we echter nog even bij het financiële aspect, want daar is nog meer over op te merken en ook dit is positief. Het is namelijk zo dat u, als u de Entry Card aanschaft, ook meedoet aan het zogenoemde loyaltyprogramma van Flying Blue. Dit programma is een soort van spaarsysteem, dat bedoeld is om trouwe klanten van KLM en AirFrance te belonen voor hun loyaliteit aan de vliegmaatschappijen. Elke keer wanneer er gevlogen wordt met één van deze maatschappijen, krijgt de klant dus punten. Deze punten kunnen later weer ingeleverd worden voor erg uiteenlopende zaken, die wel stuk voor stuk met de vliegbranche te maken hebben. Zo is het mogelijk dat u er een gratis vliegticket aan over houdt of dat u dankzij de punten gratis gebruik kunt maken van een lounge-ruimte op een vliegveld, als u lang moet wachten op uw vlucht. Als u vaak vliegt en veel punten verzamelt, is dit dus financieel erg aantrekkelijk. 

De overige voordelen van de Flying Blue Entry Card

De Entry Card is de eerste kaart in het brede segment van Flying Blue. De logische conclusie die hieraan verbonden zou kunnen zijn, dat de kaart dus slechts weinig faciliteiten biedt, gaat echter niet op. Deze kaart heeft namelijk verschillende kwaliteiten. Ten eerste is dat natuurlijk de mogelijkheid om altijd en overal te betalen, waar ook ter wereld. Een tweede kwaliteit is de veiligheid. American Express is allereerst immers al een erg betrouwbare maatschappij en daarnaast is het zo dat u verschillende verzekering krijgt zonder daar extra voor te hoeven betalen, zoals een aankoopverzekering die ervoor zorgt dat u nimmer het slachtoffer wordt van diefstal, verlies of beschadiging van uw aankoop. Daarnaast maakt u ook automatisch gebruik van een aanvullende reisverzekering. Tot slot toont Flying Blue met de Entry Card ook gewoon een erg grote klantvriendelijkheid wat zich bijvoorbeeld uit in het feit dat er altijd een klantenservice voor u klaar staat en u de mogelijkheid geboden wordt om gespreid te betalen zonder daar rente over te betalen.

De gemakkelijke aanvraag is ook een pluspunt

Tot slot mag gesteld worden dat ook de aanvraagprocedure een groot pluspunt is. Deze verloopt namelijk bijzonder soepel. Enkele minuten en dan bent u alweer klaar. Uw aanvraag wordt vervolgens verwerkt en in behandeling genomen, om daarna naar u toegestuurd te worden. Dit geschiedt meestal binnen vijf á tien dagen, wat razendsnel is.