American Express Gold Card

Alles over de handige American Express Gold Card

Welke creditcard van American Express u ook kiest, ze brengen stuk voor stuk voordelen met zich mee als u op reis gaat. Dit geldt voor de American Express Platinum Card, voor de Green Card van datzelfde bedrijf en ook voor de zogenoemde Gold Card. Van deze Gold Card bestaat ook een premium versie. In dit artikel gaan we echter uitsluitend kijken naar de gewone Gold Card van American Express. Deze is namelijk ook bijzonder interessant en is erg handig als u op reis gaat, of dat nu een zakenreis is of een plezierreis.

Wat maakt de American Express Gold Card nou zo handig?

Deze creditcard is dus voornamelijk handig om te gebruiken als er een reis gepland staat. Op verschillende manieren maakt de American Express Gold Card reizen namelijk voordeliger én plezieriger. Bovendien biedt het bepaalde zekerheden. Die zekerheden zitten hem er bijvoorbeeld in dat u dankzij de Gold Card automatisch verzekerd bent tegen verschillende problemen. Dit wordt een zogenoemde reisongevallen –en ongemakken verzekering genoemd en zorgt er bijvoorbeeld voor dat u, in het geval dat uw vliegtuig meer dan vier uur vertraagd is, u een vergoeding krijgt om (meerdere) maaltijden te halen of een hotelovernachting te boeken. Daarnaast zorgt diezelfde verzekering er ook voor dat u toiletartikelen of kleren in gebruik krijgt, wanneer uw bagage om één of andere reden vertraging hebben opgelopen. Wat niet alleen hulp biedt, maar u ook de nodige luxe verschaft, is dat deze kaart het mogelijk maakt om tweemaal per jaar gratis gebruik te maken van een lounge ruimte op een vliegveld. Wanneer u lang moet wachten, is dit wel zo fijn. Ondertussen spaart u, door al dat reizen, ook nog zogenoemde Memberships Rewards punten, die later weer ingeleverd kunnen worden voor bijvoorbeeld een vliegticket of het huren van een auto.

Kwaliteit voor een scherpe prijs

Het puntensysteem dat we zonet noemden maakt de American Express Gold Card überhaupt al voordelig, maar de kaart is op zich al niet duur, zeker als u ziet wat u er allemaal voor terugkrijgt. De kosten bedragen namelijk slechts € 150,- euro per jaar, iets wat bijzonder laag is vergeleken met andere creditcards van deze aard. Uiteraard moet u wel met enige regelmaat reizen als u het eruit wilt halen, hoewel de creditcard uiteraard ook gewoon voor andere doeleinden gebruikt kan worden en u er over de hele wereld mee kan betalen. De reden dat u deze kaart koopt, zal waarschijnlijk echter al zijn dat u relatief vaak reist en dus enorm veel voordelen voorgeschoteld krijgt.

Dit moet u doen om deze kaart in uw bezit te krijgen

Tot slot heeft de American Express Gold Card nog een laatste voordeel. Dit zit hem in de manier waarop de aanvraag procedure verloopt. In sommige gevallen is dit een lastig verhaal, waar u als klant veel tijd aan kwijt bent. Hier is het echter zomaar geregeld. U hoeft alleen enkele gegevens op te geven, iets wat slechts enkele minuten duurt, en vervolgens krijg u de kaart in 5 á 10 dagen opgestuurd. Het laatste wat u vervolgens moet doen voordat u de creditcard in gebruik kunt nemen, is de activatie ervan.