American Express Gold Card Premium

Alle wetenswaardigheden over de American Express Gold Card Premium

American Express is een bedrijf dat hulpverlening aanbiedt op financieel gebied, iets waar ook het leveren van creditcards onder valt. Ze hebben dan ook verschillende creditcards in hun assortiment met elk hun eigen kenmerken, zowel uiterlijk als inhoudelijk, zodat er voor ieder wat wils is. Je hebt van American Express bijvoorbeeld de Platinum Card, de Green Card en de Gold Card. Van die laatste is bovendien een uitgebreide versie, namelijk de American Express Gold Card Premium. Het feit dat dit een premium kaart is, betekent dat er nog net wat meer voordelen aanzitten dan aan zijn voorganger en zeker ten opzichte van andere creditcards. Wat die voordelen precies zijn, gaan we hieronder bekijken.

Wat de American Express Gold Card Premium onderscheidt

De American Express Gold Card Premium is dus de verbeterde versie van de gewone Gold Card van dit bedrijf. Dat betekent dat er bepaalde vernieuwingen zijn doorgebracht ten opzichte van de beginsituatie, die van deze creditcard echt een plaatje maken. Deze vernieuwingen hebben vooral te maken met het reizen. Bij de Premium-versie is namelijk een doorlopende annuleringsverzekering inbegrepen, als ook een algemene reisverzekering. Dit biedt u de nodige zekerheid. Daarnaast is er ook sprake van een uitbreiding wat betreft het bezoeken van airport lounges over de hele wereld, iets wat natuurlijk altijd welkom is. Dit geldt echter vooral voor mensen die veel reizen, bijvoorbeeld voor zaken. Voor hen is de American Express Gold Card Premium dus ideaal, maar ook voor anderen biedt deze kaart de nodige voordelen. Alle gebruikelijke voorwaarden voor een topcreditcard zijn namelijk aanwezig, zoals: wereldwijd veilig betalen en gebruik maken van een spaarprogramma, dat voor leuke extra’s kan zorgen. Hier komt nog een laatste pluspunt bij wat de faciliteiten betreft. Als u deze kaart aanschaft, bent u er namelijk ook zeker van dat u over de hele wereld de juiste hulp krijgt, mocht dat nodig zijn. Aan deze kaart zit namelijk het zogenoemde Global Assist verbonden, een klantenservice van American Express die u kan helpen met alle uiteenlopende zaken, zoals het zoeken naar een advocaat in het buitenland.

Lage kosten

American Express biedt u met deze kaart dus een hele hoop, maar daar hoeft u slechts weinig voor terug te doen. Voor 250,- euro per jaar kunt u namelijk al gebruik maken van alle bovengenoemde faciliteiten, die de Premium-kaart van American Express te bieden heeft. Dit is wel iets meer dan dat u betaald voor de gewone Gold Card, alleen is het nu dus zo dat vanuit uzelf bijvoorbeeld geen doorlopende reisverzekering hoeft af te sluiten. Dat bespaart, zeker als u veel reist, veel geld en neemt u bovendien een veel werk uit handen. Alles is immers in één keer geregeld. Voor mensen die relatief vaak op (zaken)reis zijn, kan de Gold Card Premium dus meer dan uit.

Het aanvragen van deze ideale creditcard

Het laatste voordeel dat deze creditcard te bieden heeft, zit hem niet in het gebruik op zich, maar vooral in wat daar aan vooraf gaat. Dat is namelijk erg weinig. U hoeft dus niet een eindeloze procedure te doorlopen, als u uw American Express Gold Card Premium aan wilt vragen. Dit is zo gepiept. Daarnaast is het zo dat de kaart ook razendsnel geleverd wordt. Waar u ook woont, binnen vijf á tien dagen heeft u hem al binnen en kunt u er, na de activatie, gelijk gebruik van maken.