American Express Platinum Card

American Express is natuurlijk een bekende naam, als het aankomt op het aanbieden van creditcards. Het Amerikaanse bedrijf, dat ook op andere manieren aan financiële dienstverlening doet, biedt namelijk verschillende creditcards aan, die in België en Nederland gretig aftrek vinden. Tot de verschillende creditcards van American Express behoort ook de zogenoemde Platinum Card. De Platinum Card staat bekend als een kaart waar je als klant echt waar voor je geld krijgt.

De pluspunten van de American Express Platinum Card

De redenen waarom de American Express Platinum Card zo goed bekendstaat en veel mensen ervoor kiezen om juist deze creditcard aan te schaffen, zijn erg divers. Deze redenen hebben in het algemeen echter wel iets gemeenschappelijks, namelijk dat ze te maken hebben met de hoge service die geboden wordt. Hiertoe kan bijvoorbeeld het feit gerekend worden dat u als kaarthouder een heel team van deskundige reisadviseurs tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat alles u naar wens is op (zaken)reis. Er wordt bijvoorbeeld gezorgd voor een fles champagne, wanneer u in uw hotel aankomt, of de mogelijkheid om op ongebruikelijke tijden in –of uit te checken. Ook kunt u kamerupgrades aanvragen met deze kaart en een massage krijgen, mits het hotel dat aanbiedt uiteraard. Wat het reizen betreft, kunt u op vertoon van uw Platinum Card bovendien genieten van verschillende privileges, zoals het exclusieve gebruik van een luxe lounge room op luchthavens over de hele wereld. Uiteraard zitten er ook nog vele andere, niet puur op reizen gebaseerde voordelen. Hierbij kunt u denken aan het feit dat uw bestedingslimiet onbeperkt is, iets wat bij andere creditcards lang niet altijd het geval is en nogal eens voor problemen zorgt. Daarnaast bent u gewoon 100% beschermd tegen verlies en diefstal, heeft u een aanvullende reisverzekering en kunt u, vanzelfsprekend, over de hele wereld terecht met deze kaart.

Het positieve financiële plaatje

De kosten voor de Platinum Card van American Express zijn 700,- euro per jaar. In absolute aantallen kan dit als een vrij hoog bedrag aanschouwd worden, maar wanneer er gekeken wordt naar wat u er allemaal voor terugkrijgt, kan niets anders gesteld worden dan dat het bijzonder voordelig is. Het is simpelweg een investering, die er gemakkelijk weer uitgehaald wordt, ook bij gering gebruik. Daar komt nog eens bij dat vele extra’s kosteloos zijn, zoals het aanvragen van een tweede Platinum Card voor bijvoorbeeld een vriend(in) of een (meerderjarig) familielid. Tot slot krijgt u ook nog ieder jaar een cadeau, namelijk een Platinum Card Travel voucher. Deze heeft een waarde van 150,- euro.

Zo vraagt u een Platinum Card van American Express aan

Wat een ander voordeel is van de American Express Platinum Card en van American Express in het algemeen, is dat de aanvraag van een kaart vlot verloopt. U bent in enkele minuten al klaar met de aanvraag. Wel moet u ervoor zorgen dat u uw bruto inkomen en een paspoort of rijbewijs bij de hand heeft, zodat alles snel ingevuld kan worden en u zo weer klaar bent. Vervolgens hoeft u niet lang te wachten tot u de kaart binnenkrijgt. Dit duurt doorgaans namelijk slechts vijf tot tien dagen, waarna u de kaart alleen nog even officieel hoeft te activeren.