Flying Blue Gold Card

U wilt een Flying Blue Gold Card aanschaffen?

Dat vliegmaatschappijen KLM en AirFrance een grondige samenwerking met elkaar zijn aangegaan, is algemeen bekend. Wat echter niet iedereen weet, is dat ze ook samen zijn gegaan in de levering van creditcards met bepaalde voordelen voor vliegreizigers. Een derde partner op dit gebied is American Express, een dienstleverancier in de financiële sector. Tezamen leveren deze drie partijen de zogenoemde Flying Blue creditcards af. Deze creditcards, die stuk voor stuk tot doel hebben om klanten te binden aan de vliegmaatschappijen, zijn er op verschillende niveau’s. Allereerst heb je de Flying Blue Ivory Card, dan de Silver Card en vervolgens ook de Gold Card. Over deze laatste gaan we het hieronder hebben.

De extra’s die de Gold Card weet te bieden

De creditcards van Flying Blue hebben dus alles wat andere creditcards ook hebben, alleen dan met wat extra voordelen voor reizigers. Het is dus gewoon mogelijk om er, overal ter wereld, mee te betalen. Dat gebeurt bovendien altijd bijzonder veilig, daar er dus een samenwerking is met American Express. American Express is een erg betrouwbaar bedrijf en biedt bijvoorbeeld ook 100 procent garantie bij diefstal of verlies van uw product. Zodoende bent u nooit het slachtoffer van mensen met verkeerde bedoelingen. Daarnaast hebben alle Flying Blue kaarten dus pluspunten voor (vlieg)reizigers en de Gold Card nog net een beetje meer. Zo krijgt u als houder van een Gold Card vrijwel over voorrang. Bij de douane, bij de incheckbalie, bij de bagageafgifte, bij het aan boord gaan en noem het allemaal maar op. Dit scheelt u een hoop tijd. Mocht alles toch wat langer duren, bijvoorbeeld omdat uw vlucht is vertraagd, dan kunt u altijd (indien u dezelfde dag reist met een internationale vlucht van SkyTeam) gratis plaatsnemen in een lounge van SkyTeam, die in luchthavens over de hele wereld te vinden zijn. Tot slot mag u ook altijd extra bagage meenemen tijdens uw vlucht, wat natuurlijk ook erg handig is.

Als u liever geen cent te veel betaalt, zit u hier goed

Om een Gold Card van Flying Blue in het bezit te krijgen, dient u 170,- euro per jaar op tafel te leggen. Naast de vele privileges die u daarvoor terugkrijgt, maakt u voor dat geld ook gebruik van talloze kortingen, die de investering er gemakkelijk uithalen. Zeker als u relatief vaak reist. Dat eerste kortingsvoordeel is tevens één van de hoofdpunten van Flying Blue, hier gaat het natuurlijk om de punten die u kunt sparen, de zogenoemde Miles. Dankzij deze punten kunt u uiteindelijk allerlei gratis aankopen doen bij KLM, AirFrance of één van hun partners. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een vliegticket. Met een Gold Card gaat sneller dan met de lagere gecategoriseerde kaarten. Er zijn ook nog tal van andere kortingen, zoals een korting van 50 procent op een stoel met extra beenruimte bij KLM-vluchten.

De aanvraag procedure is simpel en snel doorlopen

Bovenop deze voordelen is er nog een laatste pluspunt, namelijk dat de aanvraag procedure voor een Flying Blue creditcard, of dat nou een Ivory Card is of een Gold Card, bijzonder eenvoudig doorlopen wordt. In geen tijd is het achter de rug en hoeft u alleen nog maar dat wachten. Dat wachten duurt vaak ook niet erg lang, aangezien de kaart doorgaans binnen 5 á 10 dagen afgeleverd wordt.