Flying Blue Platinum Card

Alles over de voortreffelijke Platinum Card van Flying Blue

Ivory, Silver, Gold en Platinum, dat is de hiërarchie onder de creditcards van Flying Blue, waarbij de laatstgenoemde natuurlijk de meest luxe is. Deze kaart biedt namelijk vele extra’s, die mensen die veelvuldig op (zaken)reis zijn zeker zullen bekoren. De kaarten kennen naast bepaalde verschillen ook veel overeenkomsten. Ze zijn immers afkomstig van dezelfde creditcard leverancier, de financiële dienstverlener American Express, en zijn ontstaan uit een samenwerkingsproject van de vliegmaatschappijen KLM en AirFrance, die beide natuurlijk klanten aan zich willen binden en dat aan de hand van dit programma doen. Hieronder gaan we echter niet zozeer kijken naar de overeenkomsten, als wel naar wat de Platinum Card van Flying Blue nou juist zo bijzonder maakt.

Dit maakt de Flying Blue Platinum Card zo fantastisch

Toch komen we eerst nog even terug op de algemeenheden rond de creditcards van Flying Blue, aangezien deze de Platinum Card natuurlijk ook deels vormen. Daarbij moeten we beginnen met het feit dat deze creditcards het mogelijk maken om over de hele wereld te betalen en dat dat betalen altijd veilig gebeurt. American Express is immers een internationaal bedrijf dat klanten zekerheid biedt door te garanderen dat eventuele verliezen aan diefstal of schade vergoed worden. Dit hebben dus alle kaarten van Flying Blue gemeen, maar wat de Platinum Card onderscheidt, zijn de vele extra’s. Zo mag u als houder van deze kaart extra bagage meenemen en wordt u een hoop tijd bespaard, omdat u op verschillende plaatsen voorrang krijgt. Bijvoorbeeld bij de douane, de bagageafgifte en het inchecken. Ook kan u, wanneer u dezelfde dag vliegt met een vlucht van SkyTeam, gratis (en samen met een eventuele gast) terecht op het heerlijkste plekje van elke luchthaven: de exclusieve lounge-ruimte. Daarnaast krijgt u bij KLM-vluchten simpelweg een hele hoop gratis, mocht u dat wensen: een stoel met extra beenruimte, een vast stoelnummer of Economy Comfort. Tot slot is er bij deze Platinum Card ook nog een aanvullende reisverzekering inbegrepen, wat wel zo handig is als u vaak op reis gaat.

Kwaliteit voor een lage prijs

Dat u behoorlijk wat gratis krijgt, zou eigenlijk moeten betekenen dat u daar ook flink voor zou moeten betalen. Dat valt al met al echter flink mee. Natuurlijk, 600,- euro per jaar is niet niks, maar als u ziet wat u daar voor terugkrijgt. Naast al hetgeen wat al genoemd is, is dat bovendien een verdubbeling van de zogenoemde Miles die je kunt sparen. Bij elke vlucht die u boekt, krijgt u namelijk punten voor een spaarsysteem, die dankzij de Platinum Card automatisch verdubbeld worden. Dit betekent dat u nog sneller kan sparen en dus nog eerder gebruik kan maken van leuke kortingen. Zulke kortingen kunnen bijvoorbeeld betekenen dat u een gratis vlucht kunt boeken. Op die manier kan die kleine investering die u gedaan heeft er zeker uitgehaald worden.

De aanvraag van een Flying Blue Platinum Card gaat zo in zijn werk

Met de vele privileges en kortingen die je dankzij de Platinum Card voorgeschoteld krijgt, is er nog niet een eind gekomen aan de pluspunten die het biedt. Ook de aanvraag procedure mag daartoe gerekend worden. Deze is namelijk bijzonder eenvoudig. In slechts enkele minuten is de aanvraag namelijk afgerond, waarna u ook maar een korte periode hoeft te wachten op de kaart: 5 á 10 dagen.