Flying Blue Silver Card

De Flying Blue Silver Card wordt u van harte aanbevolen

Vliegmaatschappijen hanteren vaak een zogenoemd frequentflyer programma om klanten aan zich te binden. Dat doen ze door deelnemers hieraan een creditcard aan te bieden, die verschillende voordelen biedt. Ook bij KLM en AirFrance, die hier in samenwerkingsverband optreden, is er zo’n frequentflyer programma, deze draagt de naam Flying Blue. Creditcards van Flying Blue zijn er in verschillende gradaties, waarbij de ene dus meer mogelijkheden biedt dan de andere. Eén van deze kaarten is de Flying Blue Silver Card, die volgt op het niveau van de zogenoemde Ivory kaart. Voor fervente reizigers is deze kaart echt een must.

Veilig betalen én sparen

Allereerst kunt u met deze Flying Blue Silver Card uiteraard gewoon wat u ook kunt met andere creditcards, namelijk veilig betalen en dat over de hele wereld. Dit is te danken aan het feit dat Flying Blue ook onderdeel is van American Express, een dienstleverancier in de financiële sector met een voortreffelijke naam. Dat laatste, dat van die goede naam, betekent bijvoorbeeld ook dat al uw aankopen voor de volle honderd procent verzekerd zijn tegen diefstal en verlies, wat natuurlijk de nodige zekerheid biedt. Wat de kaarten van Flying Blue, en dus ook deze Silver Card, tot echte reiskaarten maakt, is bijvoorbeeld dat u er een aanvullende reisverzekering bij krijgt. Ook worden de vluchten op zich een stuk fijner, daar u onder andere extra bagage mee mag nemen en voorrang krijgt bij het inchecken, de bagageafgifte en het aan boord gaan. Tot slot is er ook nog een spaarsysteem verbonden aan deze kaart. Door regelmatig te vliegen spaart u zogenoemde miles, waarmee u uiteindelijk bijvoorbeeld een gratis vliegticket of iets dergelijks voor kan halen. Vliegen wordt op deze manier echt een plezier.

Dit alles voor een scherpe prijs

Aangezien u nogal wat privileges krijgt als houder van een Flying Blue Silver Card, kan u denken dat u hier ook een behoorlijke som geld voor neer zou moeten leggen. Niets is echter minder waar. De kaart kost namelijk slechts 75,- euro per jaar, iets wat iedereen die met enige regelmaat reist er gemakkelijk uithaalt. Dat komt niet alleen door het spaarsysteem waar we al over spraken, maar ook door alle andere kortingen die geboden worden. Zo krijgt u dankzij de Silver Card 25 procent korting op stoelen met extra beenruimte bij alle KLM-vluchten.

Het aanvragen van de Flying Blue Silver Card is moeiteloos

Er zitten enkele voorwaarden aan het aanvragen van een Flying Blue Silver Card, zo moet u achttien jaar of ouder zijn en mag u geen negatieve BKR-registratie hebben, maar als dat in orde is, dan is uw nieuwe creditcard in geen tijd aangevraagd. De aanvraagprocedure verloopt namelijk bijzonder vlot. In totaal duurt het opgeven van uw gegevens slechts enkele minuten, waarna uw aanvraag in behandeling wordt genomen en u mag verwachten dat de kaart binnen tien dagen afgeleverd wordt. Vaak gaat dit zelfs nog een stuk sneller en kunt u binnen vijf dagen al beschikken over de nieuwe kaart. Uiteraard moet u de kaart dan wel eerst activeren, maar ook dat is zo gepiept.