MasterCard Gold

De Mastercard Gold biedt net dat beetje extra luxe

Mastercard is natuurlijk één van dé maatschappijen als het aankomt op de levering van creditcards. Echter heb je ook binnen dit bedrijf creditcards die een ongelofelijke populariteit genieten en creditcards die iets minder in trek zijn. Tot die eerste groep behoort zonder twijfel de Mastercard Gold. Vanwege de unieke combinatie van een extreem lage prijs en een bijzonder hoge kwaliteit, is deze kaart namelijk erg gewild. Wat er precies met die hoge kwaliteit en de in de titel genoemde luxe bedoeld wordt, bekijken we zo meteen, maar laten we eerst eens een blik werpen op de prijs.

Luxe zonder hoge kosten

De benaming ‘Gold’ doet het lijken alsof het bij deze creditcard van Mastercard gaat om een ontzettend dure kaart, die eigenlijk alleen bestemd is voor de allerrijksten. Niets is echter minder waar, want eigenlijk kan iedereen de Mastercard Gold aanschaffen. De jaarlijkse kosten bedragen immers slechts 32,50,- euro. Voor een creditcard is dat überhaupt niet veel, laat staan voor één met deze allure. Daar komt bovendien nog eens bij dat de creditcard ook in het gebruik gewoon erg voordelig is. Waar normaalgesproken bijvoorbeeld nogal eens rente geheven wordt over aankopen via een creditcard, is dit hier (mits u uw betaling niet eindeloos uitstelt uiteraard) niet het geval. Aan de andere kant is er echter wel automatische rente, aan de spaarkant dus. U profiteert, tenzij u minder dan 500,- euro op uw spaarsaldo heeft, dus altijd van gratis geld. Op die manier haalt u bovendien de kleine investering van 32,50,- euro per jaar er gemakkelijk uit.

Hoe komt die luxe dan precies tot stand?

De rente die u ontvangt is uiteraard niet de hoofdreden waarom u kiest voor de Mastercard Gold. U wilt geen geld verdienen, u wilt het uitgeven. Met deze creditcard wordt dat bijzonder gemakkelijk gemaakt, omdat er allereerst over de hele wereld mee betaald kan worden en de standaard bestedingslimiet daarnaast met 5.000,- euro bijzonder hoog ligt. Bovendien kan deze bestedingslimiet op aanvraag ook nog eens verder verhoogd worden. Wanneer u met zulke grote bedragen betaald, wilt u uiteraard wel dat dat veilig gebeurt. Met de Mastercard Gold zit dat echter wel goed. U bent immers verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging omtrent uw aankoop. Dit wordt geregeld via de aan aankoopverzekering, die u ontvangt naast de aanvullende reisverzekering (met daarin een bagagevertragingsverzekering, een vluchtvertragingsverzekering, een reisongevallenverzekering en een hulpverleningsverzekering) als u uw reis betaalt met deze creditcard. Verder zit de luxe van de Mastercard Gold hem voornamelijk in het gebruikersgemak. Zo heeft u uw betalingen altijd overzichtelijk dankzij de ICS App, kunt u gebruik maken van de uitgebreide servicedesk als er een probleem is en is het ook mogelijk gemaakt om contactloos te betalen. Deze laatste noviteit bespaart veel tijd.

De Mastercard Gold aanvragen gebeurt op de volgende manier

We zijn aangekomen bij het laatste punt van beoordeling: de aanvraagprocedure. Ook hier valt niks dan positiefs over te melden. Het enige wat u hoeft te doen is bepaalde gegevens op te geven, waaronder uw bruto jaarinkomen en uw persoonsgegevens (wat het handig maakt om uw rijbewijs of paspoort bij de hand te hebben), waarna de aanvraag in behandeling wordt genomen. Vervolgens hoeft u uitsluitend te wachten. De kaart wordt namelijk naar u toe gestuurd, iets wat vaak al binnen twee weken gebeurd is.