Ontdek de voordelen van het meenemen van een creditcard op reis of vakantie

Het meenemen van een creditcard op vakantie brengt erg veel voordelen en comfort met zich mee, en zorgt in sommige gevallen voor een gemakkelijke en snelle afhandeling van betalingen. Denk eens aan betalingen in vreemde valuta of de annuleringsverzekering bij boekingen of bijvoorbeeld de aankoopverzekering die vaak standaard is inbegrepen op producten die je aanschaft met je creditcard.

Tegenwoordig hebben heel veel mensen een creditcard en is het niet zo dat alleen welgestelde mensen een creditcard bezitten. Vandaag de dag is het voor iedereen vanaf 18- of 21-jaar mogelijk om een creditcard aan te vragen.

Het voordeel begint thuis tijdens het boeken van de reis

Het eerste voordeel van een creditcard begint thuis, hoogstwaarschijnlijk is dit achter de computer tijdens het boeken van de reis. Betaal de reis met de creditcard en geniet van de annuleringsverzekering die vaak van toepassing is op geboekte vakanties en reizen.

Je kan gemakkelijk alle reserveringen die nodig zijn afrekenen met je creditcard, van vliegticket tot hotelovernachting kun je allemaal gemakkelijk en veilig in een handomdraai betalen. Vervolgens is op alle boekingen die je hebt betaalt is de annuleringsverzekering van toepassing.  

Door het opgeven van je creditcard hoef je in veel gevallen ook geen bedrag of reserveringskosten te betalen, je creditcard is dan voor een hotel de garantie.

Betaal met je creditcard in het buitenland

Overal waar je de bekende logo’s ziet van; Visa, Mastercard of American Express kan je gemakkelijk afrekenen met je creditcard. Je zit dan niet met wisselkoersen van vreemde valuta’s.

Gebruik je creditcard onderweg om tolwegen te betalen

Misschien wel een van de grootste voordelen van een creditcard is het betalen van tol.  Geen gedoe met kleingeld zoeken of lang in de rij wachten omdat de bestuurder voor je opzoek is naar kleingeld. Tol betaal je gewoon gemakkelijk door je creditcard te geven en klaar, je kan direct doorrijden. Als je dit eenmaal hebt gedaan wil je nooit meer anders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *